A hallelujamoment !

Nu tänker ni på Kirsti, inte sant? mwahah, jag lyckades =D njämen.. det känns faktiskt som ett litet hallelujamoment =) magen full av kladdkaka och glass, hjärnan full av förhoppningsvis tillräckligt med spanska för att klara provet imorrn och kroppen spritter av glädje : )

Dagen har.. mja, som kanske framgår ganska tydligt, bestått av skola, pluggande och bakning =) Dock började vi 12.20 idag =D .. med Qigong utomhus. Rörelserna vi gjorde heter t.ex. sköldpaddan och torka bordet ellernåt, vilket känns som att det ska säga rätt mycket om hur grymt sexiga vi ser ut när vi genomför dem  ; )

På samma lektion fick vi ett papper om självkänsla. Man kan faktiskt skaffa den personlighet man vill ha. Just det, du kan välja själv! Ska du öka din självkänsla handlar det ytterst om att du tar ansvar för dig själv, dina tankar, handlingar och reaktioner. Att skylla på någon annan innebär att lämna över ansvaret. Att inte fatta beslut innebär att du låter någon annan göra det åt dig, vilket inte är bra för självkänslan. Det går att ta sig ur den fälla som bristande självkänsla och dåligt självförtroende innebär! Lösningen är medvetenhet och övning.
- Jaha, det var ju enkelt? vadå medvetenhet och övning? tänker du.

Jo, medvetenhet fick du gratis. Du blev just medveten om att du kan förändra!
Här kommer några övningar:

» uttryck vad du känner - vänta inte på att någon annan ska säga vad du tänkt säga, våga säga vad du tycker!

» prata positivt med dig själv - hur många negativa budskap far igenom ditt huvud varje dag? Det är egentligen inte konstigt om självkänslan är låg.

» våga göra något nytt - våga gå lite utanför trygghetszonen, du kan mer än du tror!

» använd dina möjligheter - ofta pratar vi om allt vi inte klarar. Våga istället titta på det du är bra på och utveckla det.

» skaffa perspektiv på tillvaron - fråga också dig själv hur viktigt det som du just nu är arg/besviken över kommer att vara nästa vecka - nästa år - om tio år.

» låt inte omgivningen bestämma hur du ska vara - du kan aldrig bli tillfreds av att duga åt någon annan.

» VÅGA ÄLSKA DIG SJÄLV!
- låter det lite för mycket? börja åtminstone med att tycka om dig själv. Du är unik, speciell och helt otrolig!


Det är faktiskt rätt många tankvärda ord och dehär är nog grunden till att må bra tror jag =) Att ha en bra självkänsla, en bra grund, är viktigt. Då får självförtroendet tippa hur många gånger det vill, självkänslan väger alltid upp en igen. Underbart : )


image33


Kommentarer
Postat av: Veronica

åh så fint! Det måste jag tänka på..:]

2007-10-18 @ 14:33:24
Postat av: Veronica

du är utmanad! :)

2007-10-18 @ 15:07:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0