sommarlov

Har haft så mycket roligheter för mig att jag inte har orkat ta mig tid till bloggen på senaste tiden. Bl.a har vi varit på talludden två gånger, åkt båt ut till bastuholmen och varit där en kväll, solat en massa (japp jag har bränt mig över i princip hela kroppen. Det är fan inte varje dag jag bränner mig på vaderna, men då jag följde med vera på vitbergs så lyckades jag! Det du ;) ), läst twilightböckerna (eller åtminstone två av dom, jag är fast.) osvosv. Grymt härligt med bra väder så att det gick att göra något!

Måste bara få berätta om en kul grej som inträffade igår då vi skulle hem från talludden (hans farfars stuga som ligger inne i skogen ca 5 mil utanför Lycksele). Då vi kommer och kör efter den lilla grusvägen så står det helt plötsligt en ren mitt på vägen och då den får syn på oss så börjar den löpa på vägen. Och jävlar vad den löpte! 45km/h i säkert en halvmil, utan att vara smart nog att vika av vägen. Renar måste ju vara den mest dumma av alla djur, jag har tre bevis nu : ) Dehär, här och här.... Fast jag hittade inte igen inlägget om då pär krockade med renen=S Ids inte leta nåmer.

Jobb idag, första dagen. Det ser ut att bli en lugn vecka ändå. 06.00-15.00 med en halvtimme injobbad på lunchen vilket innebär tidigare slut på dagen på fredag : ) Festivalen börjar ta form inne i stan och jag blev typ taggad. Har förköp lördag, men vi får se om det blir fredag också... Jaja, nu har jag fan uppdaterat så det skriker om det. Puss!

bilder från midsommar!

.. jag vet som inte riktigt vilka jag ska lägga upp. Av någon anledning är de allra flesta väldigt suddiga..?

Stångbygge! (A)


7 olika sorters blommor under huvudkudden & du drömmer om din drömprins..?
Njaa, inte riktigt. Sara plockar blommor som ska pryda midsommarstången : )


Ett av de flera försöken att resa den, det var fan svårt, & tungt!

Efter gemensam kraftansträngning och lite teknik så lyckades vi få ner den i hålet/upp den i luften =D


Foodtime!

Våra grillade fläskfiléer blev godast i världen!
Alltså, jag menar det. Har aldrig ätit så gott grillat kött någonsin.

Lovve och Anneloj


Sanna och Majk tar sig en motherfucker - eller två...


Klockan, i brist på annat.
Det fanns varken kubb, tennisboll till brännboll eller någon annan typisk midsommarsyssla =/


Kapten Träben?


Det blev lite crosskörande fastän de hade intagit alkoholhaltiga drycker.
Ajabaja!


.. samt en hel del gräsklippning under kvällens gång. Undrar hur gräsklipparen mår nu förresten? =P


Tillslut band vi oss midsommarkransar, vilket lovve var riktigt duktig på!


Min blev också fin...


.. fast lite för stor..
Tillslut kom annapanna också =D


Dans runt midsommarstången - lite småfulla var vi nog allt. Men kul hade vi!
.. iaf jag, ni ser ju hur jag garvar mest hela tiden! =D


pär (och många andra också för den delen) blev kal... och stickig =O


Av någon anledning skulle folk upp på taket helatin..?


Klart det fanns en brasa också, men jag kan lova att dendär röken inte var mumma - och det av en anledning..
1 kaka till dig om du kan lista ut vad det berodde på : )


happy - med ölet i högsta hugg!


emil fantiserar....


Han som "hyrde ut huset" förtjänar väl att vara med : )




Och med det tackar jag för mig, tjingtjong!
Justja, fotograf för kvällen var sanna =D

japp

Det löste sig. Pär hade köpt alkohol och vår midsommar blev riktigt bra. Har några bilder på min kamera, men jag har inte varit hemma något så jag har kunnat lägga in dem på datorn ännu, men jag lovar att visa upp några. Åtminstone den på vår otroligt vackra midsommarstång, ihopbunden med eltejp. Det var förresten min första midsommarstång! Man skulle ju kunna säga att min midsommarstång-oskuld är tagen.. eller? oj.
Vi sov i drängs och sen tillbaka till sebbe för att "hjälpa till att städa", dock blev det inte så mycket av det. Killarna stod istället och tvättade & skrubbade en båt som skulle sjösättas och användas samma kväll. Efter lite gnäll från min sida så följde pär med mig hem till stan och var med mig hela kvällen lång.

Dagen därpå vaknade vi halv 1, och solen sken, vilket vi inte är bortskämda med. Han tvingade upp mig ur sängen och vi satte oss ute på altanen en stund. Sen säger han "Vet du vad jag vill göra?"
Jaba "Njaa..?"
"Jag vill fara till Talludden!"

Och så blev det. Hans farfar är uppvuxen där, ca 5-6 mil utanför lycksele, låångt in i skogen. Där var hans mor&far, samt hans farmor och farfar i full gång att rusta upp stället, ett försök att göra det till en beboelig sommarstuga antar jag =) Det var myggigt, och framförallt getingit (haha? ni hajar) men även mycket mysigt =) Det enda vi som hann göra var att fiska, men vi fick ingen firre=( Kanske far vi dit till helgen också, den som lever får se!

Idag jobbar pär, jag har varit in till stan en sväng samt bakat en kladdkaka som blev perfekt. Ikväll ska jag/vi? och fira min kusin som har fyllt 18 samt förhoppningsvis fixat körkortet ;] Hörssss!


Ps, japp jag lovar, bilder kommer sen!
ps2 (..inte tvspelet dummer!), kolla kategoriiiiin ==DDDDD

'cause it's not my time

Fy, nu är jag inte på toppenhumör. Solen skiner, det är den första fina kvällen på riktigt, riktigt länge, men ändå är jag jävligt... nere. Fast det är inte rätt ord heller. Mest är jag nog förbannad. På mig själv. Jag tänkte definitivt inte på att systemet är stängt imorrn.. Observera att även jag hånskrattar åt mig själv. Nae nu ska jag gå och gräva ner mig nånstans, hejdå!

(inte för att jag inte kan tänka vara mig nykter en midsommar, men då planen var att fara på en tjockfest med en massa folk som troligtvis skulle ha stekt, rasade allt. får väl sitta hemma med mor&far då. känns det nu)

det är inte varje dag man köper en mobil

Men igår blev det gjort! haha, blev en sånhär:


Hihi, tyckte att det var lite kul med rosa, så det fick bli en sån minsann! : ]

Orkade dock inte spara några nummer, så i nuläget har jag typ 8 kontakter...
Soo.. give me your number or sms me : )

Dock tog jag telia 18-25, så inom kort kommer jag att byta nummer.
Men det tar vi då!

PARTAAAAAAAAAJ!



Skolavslutningskvällar är alltid nåt speciellt. Såklart? Japp, för vi går ju ut skolan!
Denna blir nog minst lika najs som alla de andra =D

Förfest & mat från wok&roll hos emma med klassen, träffa sanna nånstans och ev. kika förbi hos vera var det också är fest, in på station en stund tills vi blir utslängda av alla studenter som förståeligt vill fira utan småungarna :] Sen får vi se vart det bär! Hoppas vi ses ; )

Balen

Lill'n!


Kanske världens vackraste klänning?


Mrs. Beautiful : )


Fan vad synd att micke blundade, annars hade detta varit en superbild!


Vissa kom på höbalar...


.. Och vissa på skateboard. (longboard?)


Erica & Jonte kom i en bil, haha, notera dock att detta blev typ världens finaste bild : )


Kim & Lovve kom på en skoter, det var lite fyndigt ändå må jag säga!
Med tanke på att båda två är skoterfreaks så vare kanske inte så konstigt (A)


Min barndomsvän & granne, emanuel aka emma kom i en pakkin' glassbil =D





En sammanfattning då:
Shysta rides, sjukt mycket folk, sol, helt okej värme, kostymklädda gentlemän, fotografering
och sist, men inte minst, leenden

jag hatar att vänta

Justnu sitter jag ensam hos pär och väntar på tid för att fara upp till folkparken där balen kommer äga rum. Har försökt fördriva tiden idag sågott det har gått, men nu har jag slut på ideer..

Balfolket (och vi andra, höhö) hade iaf tur med vädret =) Varmt, men inte för varmt; soligt, men inte för soligt osv. Fick förresten med mig pär, eller han ska komma upp så fort han har slutat. Själv ska jag umgås med paula och jennyfu däruppe sålänge, och tack gud för det : ) Hade blivit lite smådrygt att sitta där själv.. Hoppas bara att vi får några hyfsade platser, så att man ser något och kan ta någorlunda bra bilder (så bra bilder det nu går att få med en 3.2 mpx-kamera...)

Jaja, bilder kommer nog ikväll. Om jag nu lyckas få några...
Puss!

den... eller den?

vs.

Lutar åt vänster, har hittat en typ ny på blocket för 1200 kr. Lämplig prisklass för mig! (A) Den finns dessutom i några olika färger, t.ex. lila & rosa ;D
Den andra har några småknappar där på sidan som jag känner på mig att jag skulle lyckas komma åt stup i kvarten och bli lika förbannad varje gång.....

Vidare verkar knapparna råsköna (som den sms-nörd jag är. Den jag har nu har jag skickat närmare 20 000 sms med..) och fick det bekräftat i användarrecensioner. Det enda negativa folk har skrivit om den är att menyn tydligen är seg ibland, att det inte finns nån c-knapp (finns väl inte på någon samsung?) och att batterinivån endast anges i tre streck. Men det tror jag att jag ska kunna överleva för 1200 + frakt.
Vi får se hur detta går nu =)


sommarlov och sommarjobb

Japp, ni läste rätt =D Jag har alltså typ sommarlov (ledig imorrn & ons) och jag har nyligen fått veta att jag även kommer ha sommarjobb =D Ska städa i 4 eller kanske 5 veckor i slutet på sommaren. Antar att det är precis då pär och alla andra har semester, men vafan. I dessa tider är det bara ta vad man får och nöja sig med det : )

Jag spenderar det mesta av min tid hos pär nu, är typ bara hemma nångång då och då för att göra mina föräldrar nöjda & glada ^^ Det blev faktiskt inte som jag trodde att det skulle bli (läs här), utan mina föräldrar säger att nu är jag 18 och gör som jag vill och tar eget ansvar. Fast dom vill ju fortfarande träffa mig osv, och är jag hemma för lite blir dom lite putt, men annars äre som lugnt. Skithärligt, jag intygar!

Imorgon är det balen och typ alla jag känner ska gå. Undrar om det kommer sluta med att jag sitter ensam där vid sidan och tar kort osv..? Ska väl försöka få med mig perrkalerrka, men eftersom att han jobbar imorgon tvivlar jag på att han kommer idas.. Aja, det löser sig : )

Någon som har en någorlunda bra kamera att låna ut btw?


mat nu, puss!


summertime! med mobilkamera..

HAHA PÅ tal om det! =D Mobil...
Jag har ruskigt dåliga högtalare i min telefon som det är nu, jag hör sällan vad personen jag pratar med säger. Så jag hade sagt att om jag får sommarjobb ska jag köpa mig en ny mobil.
Så nu är det väl bara att göra det =D=D=D=D=D

tjennaaa

Fredag. Vad göra ikväll?
Det är fl-fest men jag är verkligen inte taggad =S Kollaba vädret..
Fast alltså en fl-fest är ju alltid en fl-fest, dvs en förfest hela kvällen =D funkarrrrr, med tanke på att de alltid är roligare än själva festen. Sen ska dom väl ut på nox också..
Men... åh.. vi får se. PENGAR=I come to mama.

Ett (relativt?) kostnadsfritt alternativ är iaf grillning på vitberget, men då äre ju så kallt ute... HAha jag har det inte lätt!

--

Brännbolls-, och fotbollsturneringarna idag var ball iaf, men vi kom på tredje av fyra möjliga platser... Haha, bättre lycka nästa gång! Då måste vi tagga till, för då är det bara så att vi måste vinna tårtan! Annat vore pinsamt.



blir ingen bild idag pga bildbrist..


EDIT: Det blev fl-festen till typ halv 11, sen gick jag till pär där anna&lovve strax därpå joinade mig. Vi chillade i någon timme och for sen upp på vitberget och grillade ; ) Allround!


sommarlov! typ..

Jaja, inte riktigt än. Det är ju ganska precis en vecka kvar innan vi får det på riktigt. Men nu är iaf alla uppgifter och prov bortgjorda och klara, känns helt okej faktiskt!



tänk att det inte är alltför längesen såg ut såhär =I


.. och att det inte var alltför längesen vi var här, där snödjupet var sjukt..

ben & jerrys, popcorn och plugg


Rekommenderas starkt!

wet wet wet

Nu har treorna börjat kasta vatten på skolan, så you better watch out ; ) (btw ska inte jag läsa nån mer engelska, hur ska detta gå?) Imorse då vi skulle ut från gympan var vi omringade av svartklädda ninjas med täckta ansikten som var sugna på lite blöta icke-studenter.. läskigt! Jag klarade mig dock bra.... då. Det var min tur senare : ) Erica kastade en vattenballong på mig, men den inte sönder då och sen, andra kastet efter lite kamp om ballongenmissade hon, heh........ sopa =D Jag fick även smaka vattenballonger av några andra, som då smyger dom sig på och typ.. dränker mig/oss. Fan vad jag längtar till det är min tur! (6)

Jaja, back to plugg.. Geografiredovisning (tror jag?) och NkA-prov imorgon, det är mina enda lektioner. Sen är sommarlovet närmare än någonsin =D



Ganska precis ett år sen : )
Skolavslutningsdagen, -08

RSS 2.0